lunes, 9 de mayo de 2011

Propostes d'activitats d'oci per a la tercera edat

Activitats amb els nets
La relació entre avis i nets és molt especial. La relació  afectiva és com la  que es tenia amb els fills, però amb l’al·licient de que ja es te la vida resolta i  es pot gaudir del màxim temps amb  ells sense haver-los de compartir amb les obligacions laborals. És molt  important que els  nens s’ho  passin be, però a la vegada que el temps que passen  amb els avis els sigui productiu.
De lectura: contar contes i històries
Noves tecnologies: aprendre amb ells a utilitzar l’ordinador (jocs ajudar-los amb els treballs de l’escola,..)
Compartir les seves  aficions: assistir als seus partits(futbol, bàsquet,…),  exhibicions de dansa o música,…
Mostrar-li  el mon de les persones grans: parlar-li de  gustos, aficions, activitats,…
Explicar-li com érem de nens: a que jugàvem, cançons contes que ens ensenyaven,…
Parlar-li dels seus pares:  com  eren, que feien, com se semblaven a ells,…

Lectura
Es una afició molt  enriquidora i es poden trobar libres de temàtica específica
150 Actividades para vuestros nietos: Guía il·lustrada que proposa josc i  activitats variades que els avis realitzar amb els seus nets;  conte, cançons, receptes de cuina, excursions al aire lliure i, fins i tot, trucs de màgia.
3ª edad: Actividad física y salud : Iniciar, continuar o potenciar l’activitat física  aportarà molts beneficis a més dels propis de la salut. Millorarà l’estat d’ànim, augmentarà l’equilibri personal i millorarà la qualitat de vida.
Envejecimiento cognitivo: Repassa els aspectes i mecanismes bàsics de l ‘envelliment, exposa  assumptes tant  importants como la atenció  i la memòria i  explica la implicación dels canvis relacionats amb l’ edat  en l’activitat de la vida quotidiana.
Actividades de animación para la tercera edat: Aquest llibre ens proposa jocs i activitats concretes i innovadores per exercitat diferents aspectes: activitats físiques, cognitives, d’expressió i comunicació, socioculturals, artístiques, domèstiques, espirituals,..
Envejecimiento y trabajo: Presenta la formació d’aquest col·lectiu com un dels pilars fonamentals a tenir en compte. No es pot mantenir  al marge dels avenços  a les persones grans i ells tampoc no han d’assumir que es queden enrere sense remei. Aquest llibre pretén fonamentalment que no s’identifiqui l’envelliment amb transformacions negatives.
Cómo vivir 100 años con salud y optimismo: 222 receptes  per  mantenir-se  jove a qualsevol edat. Tot tipus d’hàbits i consells per intentar una vida el més llarga i saludable possible. saludable.

Turisme i vacances
Ara és el moment de fer tot allò que no s’ha tingut temps de fer.  I un dels desitjos més freqüents és el de viatjar. Fer unes petites vacances o realitzar excursions està  a l’abats de gairebé tothom.
Cada vegada està menys concentrada la temporada de vacances pel que es poden trobar ofertes  especials per la tercera edat, en qualsevol època de l’any .
Moltes persones opten per organitzar les seves vacances  a través del IMSERSO
L’ IMSERSO organitza i subvenciona viatges i vacances dins del seu  programa de “envejecimiento activo” normalment en temporada baixa (el que fa que la  tarifa  sigui encara més econòmica) .
Només cal  tenir més de 65 anys i ser pensionista o estar prejubilat amb 60 anys.


 Formació
 A partir de la jubilació es té més temps lliure que mai i és un bon moment per aprendre. Aquesta és una forma excel·lent de mantenir-se actiu.
Existeixen  a disposició de les persones grans una sèrie de serveis i activitats d’acord  amb les necessitats pròpies de la seva edat, afavorint  el seu accés a l’informació, la seva integració en la societat i el seu manteniment físic.
Las més interessants:
- Universitat per majors de  55 i Educació per a persones adultes: fomenta hàbits saludables com l’estudi o les inquietuds científiques i tecnològiques que permeten una millor integració en la societat actual.
- Aules Informàtiques: no  hi ha dubte de que les noves tecnologies són el present i el futur. I  la tercera edat no pot  quedar al marge. Ajuntaments i  clubs de jubilats  organitzen  cursos d’ Informática de diferents nivells .
- Biblioteques: las biblioteques públiques  ofereixen una amplia oferta de continguts d’ informació, cultura i oci. Moltes fins i tot disposen de sales especifiques per als més grans en las quals poder  gaudir de la lectura, l’accés a Internet i altres activitats culturals.
- Museus: Des de las primeres representacions artístiques de l’antiguitat fins les més modernes obres d’art contemporani o també els dedicats a les noves tecnologies, la ciència, l’antropologia o l’historia.
- Activitats  culturals:Hi ha molt bones ofertes per a la tercera edat que permeten conèixer Espanya i Europa: visitar les ciutats. llocs i paisatges més representatius de l’entorn i conèixer la diversitat  de les cultures. També es poden realitzar activitats com el senderisme, que a més del benefici cultural i d’oci , són uns entretinguda manera de fer exercici.

Animals de companyia

Son molts els avantatges que ens poden aportar les mascotes. Especialment si es viu sol, un gat o un gos  acompanya , distreu i obliga a fer exercici físic.
Nombroses investigacions han demostrat tot tipus de millories al tenir un animal domèstic. A part de mantenir una actitud més positiva, s’han observat millores psicològiques i físiques ja que augmenta la realització d’exercici físic i s’adquireixen noves responsabilitats.



No hay comentarios:

Publicar un comentario