jueves, 7 de julio de 2011

DE MOMENT SEGUIM IGUAL

Pajín assegura que l'etiquetatge només en català podrà continuar com fins ara

La ministra de Sanitat i Consum assegura que la directiva europea no modifica el règim actual

Afirma que l'Estat no pagarà els 150 milions de compensació que reclama la Generalitat per atendre ciutadans d'altres comunitats perquè això ho han de solucionar entre les diferents autonomies

La ministra de Sanitat i Consum, Leire Pajín Foto: EFE.
La ministra de Sanitat i Consum, Leire Pajín, ha afirmat aquest dijous en una entrevista a RAC 1 que l'etiquetatge només en català podrà continuar com fins ara perquè, al seu entendre, la directiva europea sobre aquesta qüestió que es va aprovar dimecres “no modifica” el règim actual.
La ministra ha recordat que el sistema d'etiquetatge que funciona a l'Estat “no crea problemes”. “Ho portem amb plena normalitat i sense cap tipus d'incident lingüístic”, perquè “per norma europea l'etiquetatge se sol fer en castellà i només alguns productes poden ser etiquetats també en una altra llengua”.
Segons Pajín, “el que fa la directiva és no modificar l'actual règim lingüístic”, i “no hi ha cap novetat i se seguirà fent com fins ara”. Per tant, segons la ministra, els productors que fins ara han etiquetat productes només en català ho podran continuar fent d'aquesta manera.

No hay comentarios:

Publicar un comentario